KalenderDatum: Donderdag 15 juni 2023

 

Tijd: 8.30 (inloop) 9.00 uur- 13.35 uur

 

Locatie Bibliotheektheater Rotterdam, Hoogstraat 1

Op 15 juni is het de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Graag nodigen wij u op deze speciale dag uit voor de kennisbijeenkomst tegen ouderenmishandeling. Hierin hebben we een mooi inhoudelijk programma voor u samengesteld. Het programma leest u in deze uitnodiging. Ook treft u de link aan om u aan te melden en aan te geven welke workshop u wilt volgen.

 

Programma

 

  • 08.30 uur – 09.00 uur – Inloop
  • 09.00 uur – 09.20 uur – Opening door wethouder Ronald Buijt (Zorg, Ouderen en Jeugdzorg) en  Shantie Jagmohansingh, sr beleidsadviseur HGKM.

 

  • 09.20 uur – 10.20 uur – Presentatie dementie en ouderenmishandeling door dr. R. (Rozemarijn) L. Van Bruchem – Visser, internist ouderengeneeskunde, ethicus, voorzitter Expertiseteam Ethiek Erasmus MC

 

  • 10.20 uur – 10.50 uur – Pauze

 

  • 10.50 uur – 11.30 uur – Presentatie ‘Je bent slachtoffer van ouderenmishandeling. En nu?’ Door Jeroen van Mierle, Agent Politie Eenheid Senioren en Veiligheid

 

  • 11:30 uur – 12.30 uur – Lunch

 

  • 12.35 uur – 13.20 uur Start 2 workshops

 

  1. Workshop: ‘Mantelfoon. Als mantelzorg ontspoort’– door Mirjan Hijink en Sandro Toma, Mantelzorgcoaches Mantelfoon

 

De Mantelfoon is het telefonische mantelzorgsteunpunt dat 24/7 een luisterend oor, advies en ondersteuning geeft aan alle Rotterdamse mantelzorgers en professionals.

In deze workshop vertelt Mirjan haar eigen ervaring met ontspoorde mantelzorg. Aan de orde komt hoe het zover kwam, hoe de genormaliseerde situatie nu is en op welke manier zij dat voor elkaar kreeg.

We gaan ook in op wat Mantelfoon voor mantelzorgers en professionals in het algemeen kan betekenen. En specifiek in het kader van deze bijeenkomst: wat Mantelfoon kan doen als er ontspoorde mantelzorg wordt vermoed of kenbaar gemaakt.

 

 

  1. Workshop: ‘Samen staan we sterker tegen ouderenmishandeling’– door Kevin van Hengel, Opleider Welzijn, Hulpverlening & informele zorg · Stichting Humanitas Rotterdam en Rijnmond

 

Iedere professional kent de meldcode… toch? Maar is het ook een vast gespreksonderwerp binnen het team, het netwerk en de informele zorg? Hoe is nu echt die meldcultuur binnen onze eigen organisatie en hoe doen anderen dit binnen het werkveld?

In deze workshop gaat u aan de slag met verschillende dilemma’s en zoeken we samen naar verbeteringen voor in de toekomst.

 

  • 13.25 uur 13.35 uur – Plenaire afsluiting

 

Meld u aan!

Deelnemen aan de Kennisbijeenkomst tegen ouderenmishandeling? Meld u dan aan via onderstaande link. Op het formulier kunt u ook uw voorkeur voor workshop aangeven.  Er is een maximum verbonden aan aantal deelnemers per workshop. Het kan dus zijn dat u de andere workshop krijgt aangeboden.

 

Klik hier om u aan te melden. Aanmelden kan t/m 11 juni 2023.

 

Wij zien u graag op 15 juni!